Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Чумак заявляє про вихід із фракції БПП


Віктор Чумак
Віктор Чумак

Народний депутат Віктор Чумак заявляє про вихід із фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді України.

Він заявив, що написав офіційну заяву про вихід із фракції і має намір бути позафракційним депутатом.

Крім того, Чумак заявив, що написав заяву про небажання бути членом Національного агентства з питань запобігання корупції. «Вже прийняли її... Буде розпорядження Кабінету міністрів», – сказав депутат.

За його словами, більш продуктивно він працюватиме як депутат, ніж беручи участь у роботі комісії, якої досі не функціонує.

Напередодні Чумак повідомив, що регламентний комітет Верховної Ради України погодив складення ним депутатських повноважень народного депутата, попри те, що він свою заяву відкликав.

У грудні минулого року уряд України відповідним розпорядженням призначив на посаду трьох із п’яти членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), ними стали Наталія Корчак, Віктор Чумак та Олександр Скопич. Тоді в уряді заявили, що заповнення трьох із п’яти вакантних посад є «достатньою умовою для запуску агентства».

Водночас активісти заявили, що в такому складі НАЗК не зможе обрати свого голову, а для ухвалення будь-якого рішення НАЗК потрібно мінімум три голоси, без керівника НАЗК неможливо призначити працівників апарату, затвердити кошторис органу.

Як заявив міністр юстиції України Павло Петренко, Національне агентство з питань запобігання корупції зможе почати роботу наступного місяця, у лютому.

XS
SM
MD
LG