Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада дозволила арешт Сергія Клюєва


Сергій Клюєв
Сергій Клюєв

Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, на затримання та на арешт народного депутата України Сергія Клюєва.

Спершу під час голосування в парламенті не вистачало голосів для надання згоди на притягнення Клюєва до кримінальної відповідальності. За це спочатку проголосували 222 депутати (з необхідних 226) із 250, зареєстрованих у сесійній залі. Під час другого голосування Рада набрала 225 голосів, і лише під час третього голосування 231 із 249 народних депутатів віддав свій голос за це рішення.

Окремо парламент голосував за затримання, а також за арешт Клюєва. За ці рішення проголосували по 228 народних депутатів.

На засіданні парламенту перший заступник генпрокурора України Юрій Севрук заявив, що в ході розслідування встановлено, що «(колишній президент Віктор) Янукович, Клюєв та інші особи розробили план дій, спрямований на легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом».

3 грудня минулого року прокурор Владислав Куценко повідомив Радіо Свобода, що Генеральна прокуратура України внесла до парламенту допрацьоване подання про затримання і арешт Сергія Клюєва. «Подання пов’язане з незаконними діями Клюєва, спрямованими на незаконне заволодіння «Межигір’ям» та подальше його утримання під час президенства Януковича. Необхідно це для оголошення його в міжнародний розшук», – сказав він.

16 червня 2015 року генеральний прокурор Віктор Шокін вже звертався до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Сергія Клюєва. Пізніше Генпрокуратура відкликала подання, щоб доповнити його новими епізодами.

Від червня 2015 року Сергій Клюєв перебуває в розшуку СБУ. Європейський союз продовжив санкції проти нього до 6 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG