Доступність посилання

ТОП новини

Обама доручив Пентагону зупинити активізацію «Ісламської держави» в Лівії


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама надіслав своїх радників з національної безпеки до Лівії для припинення намагань угруповання «Ісламська держава» розширити діяльність ще й на цю країну. Про це увечері 28 січня заявив Білий дім.

Угруповання «Ісламська держава» скористалося хаосом у Лівії, щоб закріпитися в місті Сирт, бойовики вже здійснили кілька атак на нафтові об’єкти в цьому місяці.

Міністр оборони Аштон Картер повідомив, що «Ісламська держава» створила свої центри підготовки в Лівії та залучила іноземних бойовиків, як це вже відбувалося раніше в Іраку та Сирії, де радикальні ісламісти захопили значні території. Сполучені Штати, за словами Картера, прагнуть не допустити повторення цього ще й у Лівії.

Пентагон вже надіслав «незначну кількість військовослужбовців» до Лівії, заявив речник оборонного відомства Пітер Кук 27 січня. Метою таких дій є «брати участь у бесідах із місцевими силами, отримати більш ясну картину того, що саме там відбувається», наголосив він. «Ми зважуємо військові варіанти», – додав речник Пентагону.

XS
SM
MD
LG