Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін: Україна цього року може отримати до 10 мільярдів доларів кредитів


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Міністерство фінансів України очікує надходження до 10 мільярдів доларів кредитів від міжнародних партнерів у 2016 році. Про це, виступаючиу Верховній Раді, заявила міністр фінансів Наталя Яресько.

«Близько 5,8 мільярда доларів – від МВФ, від уряду США – 1 мільярд доларів, від уряду Японії, включаючи «проект Бортничі» – до 1,3 мільярда доларів, Швейцарії – 0,2 мільярда доларів, від ЄС – 1,2 мільярда євро плюс додатково 170 мільйонів євро грантів», – сказала Яресько.

Крім того, за її словами, уряд очікує надходження цього року від уряду Польщі 100 мільйонів євро, від Німеччини – 300 мільйонів і ще 150 мільйонів євро на інвестпроекти. «Від ЄБРР – 177 мільйонів доларів на наявні інвестпроекти плюс 1,1 ільярда доларів на нові інвестпроекти, від ЄІБ – 175 мільйонів доларів – за наявними проектами плюс 1,1мільярда доларів – на інвестування нових проектів. Від Світового банку очікуємо 210 мільйонів доларів – за наявними інвестпроектами і 1,5 мільярда доларів – на нові кредити», – додала міністр.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна очікує отримати черговий транш Міжнародного валютного фонду у лютому.

XS
SM
MD
LG