Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: у приміщенні Річкового вокзалу у Києві горіло сміття


На другому поверсі недіючої будівлі Київського річкового вокзалу на площі 15 квадратних метрів горіло сміття. Про це повідомляє Головне управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Києві.

В управлінні інформують, що про надзвичайну ситуацію не йдеться і внаслідок займання сміття ніхто не постраждав.

Чи постраждали внаслідок горіння сміття фрески у приміщенні Київського річкового вокзалу, у прес-службі управління відповісти не змогли.

Причину виникнення пожежі встановлює слідчо-оперативна група Подільського району Києва.

Раніше міністр культури України В’ячеслав Кириленко офіційно доручив двом управлінням Мінкультури розглянути питання щодо можливості запровадження охоронних заходів у відповідності до чинного законодавства з метою збереження монументально-декоративних творів будівлі річкового вокзалу в Києві.

Таке доручення з’явилося після публікації сюжету програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», про анонсовану реконструкцію будівлі Річкового вокзалу на Поштовій площі у Києві. Зокрема, журналісти програми з’ясували, що будівля Київського річкового вокзалу, яка перебуває у власності компанії, пов’язаної з колишнім головою Держкомпідприємництва Михайлом Бродським і депутатом Верховної Ради від «Опозиційного блоку» Нестором Шуфричем, у 2018 році може перейти у власність банку ПУМБ із групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG