Доступність посилання

ТОП новини

450 мільйонів гривень боргів перед шахтарями виплатять до березня – Демчишин


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин очікує, що 450 мільйонів гривень з суми заборгованості перед шахтарями вдасться виплатити у лютому-березні поточного року. Про це міністр сказав в парламенті під час години запитань до уряду.

«В бюджеті було заплановано близько 500 мільйонів на погашення заборгованості за 2015 рік. Із них у січні 50 млн уже було використано. Наразі є домовленість, що основна сума буде виплачена у лютому. Тому я переконаний, що заборгованість, яка на 1 січня накопичилася за листопад-грудень у розмірі приблизно 510 мільйонів гривень буде погашена. Навіть якщо будуть певні складнощі із ліквідністю, це відбудеться у лютому, у крайньому випадку – березні», – сказав міністр.

Демчишин повідомив, що на 2016 рік в уряді сформували план збалансування українських шахт спільно із європейськими консультантами.

«Є розуміння, що можна без суттєвих потрясінь у цій галузі збалансувати ситуацію та протягом 2-3 місяців вийти на нормальний робочий режим», – сказав Володимир Демчишин.

Крім того, за словами міністра, на сьогодні є заборгованість покупців вугілля, зокрема ДТЕК, який отримує вугілля для «Західенерго» із львівського басейну. Ця заборгованість складає понад 200 мільйонів гривень, додав Демчишин.

21 січня у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України повідомили, що на рахунки держпідприємства «Львіввугілля» спрямували 38 мільйонів гривень для погашення заборгованості із зарплати шахтарям Львівської області. Незадовго до того представники усіх шахт державного підприємства «Лівіввугілля» перекривали дорогу Львів-Червоноград, вимагаючи виплати заборгованості із зарплати за листопад (а це 50%) і за грудень у повному обсязі.

XS
SM
MD
LG