Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Берліна: заява про зґвалтування 13-річної дівчини є сфабрикованою


Німецька влада заявляє, що заява про зґвалтування 13-річної дівчини з родини іммігрантів з Росії в Берліні є вигадкою.

Речник прокуратури в Берліні 29 січня заявив, що дані з телефона дівчини показали, що вона провела ніч, коли вважалася зниклою, у домі свого друга, щоб уникнути конфлікту з батьками через проблеми у школі.

19-річний чоловік визнав, що дівчинка була в нього вдома тієї ночі. Деякі її речі виявили в нього у помешканні, однак свідчень скоєння сексуальних злочинів не виявили, заявили в прокуратурі.

Проти чоловіка не висували звинувачень, він виступає свідком у справі, додав речник прокуратури.

Берлін закликав Москву не політизувати справу після того, як голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров припустив, що німецька влада «може приховувати дійсність у якихось внутрішньополітичних цілях».

Скандал спалахнув після того, як російський державний телевізійний «Перший канал», а слідом за ним інші російські засоби інформації почали поширювати історію про те, як 13-літня дівчинка з «російськомовної родини» в Берліні зникла на 30 годин, а потім заявила, що її викрали і зґвалтували мігранти «південного» вигляду. Як заявив кореспондент телеканалу, ситуація з біженцями в Німеччині вийшла з-під контролю, а сама країна перебуває на межі колапсу. У зв’язку з такими заявами кореспондента російського телеканалу на нього в Берліні подали до суду через розпалювання ворожнечі.

Речник прокуратури Берліна Мартін Штельтнер пізніше повідомив агентству Reuters, що медичне дослідження дівчинки не підтвердило її заяв про викрадення чи зґвалтування, але є підстави підозрювати сексуальні зловживання щодо дитини. За його словами, все виглядає як секс за взаємною згодою, але, оскільки в Німеччині сексуальні стосунки з особами до 14 років є кримінальним злочином, розпочато слідство щодо двох осіб. Речник також додав, що, за даними дослідження, згаданий сексуальний контакт відбувся ще напередодні зникнення дівчинки.

XS
SM
MD
LG