Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс: представник генсекретаря Ради Європи Штудман зустрівся з Чийгозом у Криму


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

Спецпредставник генерального секретаря Ради Європи Жерар Штудман зустрівся 28 січня у Сімферополі з заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгоз, заарештованим у «справі 26 лютого». Про це повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров на відкритті експозиції до річниці арешту Чийгоза в українському МЗС. Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Спецпредставник генсека Ради Європи Жерар Штудман, який зараз перебуває з дозволу української держави на території тимчасово окупованого Криму, зустрічався з Ахтемом. У них була майже півторагодинна розмова...Ахтем зустрічався зі спецпредставником генсека Ради Європи, а бесіду перекладав перекладач, який був запропонований «окупантами»...Рівень знання Ахтемом англійської мови не дозволяв повністю контролювати його бесіду. Але сподіваємося, тим не менш, що вона була корисною для всіх нас», – сказав Чубаров.

Сьогодні російський прокурор Криму Наталія Поклонська на зустрічі з делегацією Ради Європи пообіцяла посприяти в ознайомленні з умовами утримання в СІЗО деяких осіб, що проходять у «кримінальних справах екстремістського спрямування».

25 січня до Криму прибула делегація Ради Європи з чотирьох представників на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд заявив, що делегація вирушає до Криму, щоб оцінити ситуацію з правами людини на півострові.

В українському МЗС сьогодні заявили, що очікують, що візит спецпредставника генсекретаря Ради Європи Жерара Штудмана до окупованого Криму стане «першим кроком, який спонукатиме Російську Федерацію до безумовного дотримання її міжнародних зобов’язань у сфері захисту прав людини».

29 січня виповнюється рік від дня арешту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза у «справі« 26 лютого». Чийгоз був затриманий «за підозрою в організації і участі в масових заворушеннях». Він, як і ніші фігуранти справи, не визнає своєї провини, називаючи справу політично вмотивованою.

XS
SM
MD
LG