Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко запевнив, що українка повернеться додому за будь-якого вироку


Надія Савченко на суді в Росії, 29 січня 2016 року
Надія Савченко на суді в Росії, 29 січня 2016 року

Громадянка України Надія Савченко повернеться на Батьківщину за будь-якого вироку, який їй можуть винести в Росії, заявив її адвокат Микола Полозов.

За його словами, він упевнений, що Савченко не буде відбувати покарання в Росії, навіть якщо їй винесуть найсуворіший вирок у 25 років позбавлення волі.

Полозов пояснив, що Савченко є депутатом Верховної Ради України і членом Парламентської асамблеї Ради Європи, а відтак суб’єктом зовнішньої політики, на який буде змушений відреагувати президент Росії.

На думку адвоката, його підзахисну неминуче обміняють – і не обов’язково на російських ув’язнених: як вважає Полозов, предметом обміну може бути зняття санкцій із друзів Володимира Путіна чи якісь інші поступки Кремлеві.

Надію Савченко нині судять у Росії за обвинуваченням у вбивстві двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, надаючи інформаційну підтримку збройним проросійським сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист відкидають ці звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко на знак протесту проти утримання її під арештом оголосила голодування – третє від моменту її затримання влітку 2014 року. Наразі воно триває вже понад 40 днів.

XS
SM
MD
LG