Доступність посилання

ТОП новини

США: адвокати Царнаєва подали заяву про апеляцію на вирок


Джохар Царнаєв, кадр із камери спостереження 2013 року
Джохар Царнаєв, кадр із камери спостереження 2013 року

У США адвокати нападника на Бостонський марафон 2013 року Джохара Царнаєва подали повідомлення про апеляцію на його звинувачення і винесений йому смертний вирок.

У повідомленні, що подане до Апеляційного суду Першого судового округу у США (до цього округу належить Бостон), не вказані підстави для апеляції – їх адвокати подадуть пізніше.

Раніше цього місяця, в січні, суддя відхилив клопотання захисту Царнаєва про новий судовий розгляд його справи.

Наприкінці червня 2015 року суд на підставі вердикту присяжних засудив Джохара Царнаєва до смертної кари. Його визнали винним в організації вибухів на фінішній прямій традиційного марафону в Бостоні 2013 року. Тоді внаслідок підриву двох саморобних вибухових пристроїв, встановлених братами Тамерланом і Джохаром Царнаєвими, загинули троє людей і 264 були поранені.

Через кілька днів у перестрілках, коли братів переслідувала поліція, загинула ще одна людина, працівник поліції. Також був убитий Тамерлан Царнаєв.

22-річний нині Джохар Царнаєв, родом із Північного Кавказу, біженець із Росії і натуралізований громадянин США, своєї вини так і не визнав і лише в день оголошення вироку вперше вибачився перед жертвами.

Адвокати не заперечують його причетності до організації вибухів, але наполягають, що основну частку відповідальності несе старший брат Тамерлан, убитий у перестрілці з поліцією.

XS
SM
MD
LG