Доступність посилання

ТОП новини

Павленко подав у відставку з посади міністра агрополітики


Олексій Павленко, архівне фото
Олексій Павленко, архівне фото

Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко заявив, що подав у відставку через рішення фракції партії «Самопоміч», яка висунула його на цю посаду.

«Фракція зробила свій вибір, зумовлений винятково політичною доцільністю. Я повинен виконати рішення фракції, яка 14 місяців тому висунула мене на посаду міністра. Мною написана заява про відставку, яку я подав до Верховної Ради України. Подальшу долю заяви вирішить коаліція депутатських фракцій та український парламент», – написав він у фейсбуці.

Павленко також заявив, що рішення фракції відкликати його з посади міністра ніяким чином не пов’язане з його роботою на цій посаді, бо фракція дала високу оцінку діяльності команди Мінагрополітики і реформам, зокрема, дерегуляції, які міністерство почало впроваджувати в галузі.

«До прийняття рішення парламентом я та команда Мінагрополітики продовжуємо працювати, не збавляючи темпів роботи», – запевнив він.

Тиждень тому, у п’ятницю, 22 січня, фракція «Самопоміч» у Верховній Раді, звинувативши уряд у корупції, заявила про намір відкликати з Кабінету міністрів міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка, який був призначений за квотою партії. При цьому у фракції заявили, що партія не виходить із владної коаліції.

Павленко у відповідь заявив, що був вражений цією заявою, бо партія завжди високо оцінювала роботу його команди і не мала з ним ніяких консультацій, перш ніж заявити про плани відкликати його з посади.

XS
SM
MD
LG