Доступність посилання

ТОП новини

Повалений пам’ятник Петровському поїде до музею – мер Дніпропетровська


Повалений пам’ятник Григорієві Петровському в Дніпропетровську передадуть до музею. Про це заявив міський голова Борис Філатов у мережі Facebook.

Окрім того, Борис Філатов назвав «боягузами» місцевих прихильників та депутатів «Опозиційного блоку».

«Жоден прихильник «опоблоку» не прийшов захищати «Петровського». Обмежилися обуренням дистанційно. Боягузи. Включаючи депутатів, які слали прокльони на мою голову», – додав Філатов.

Він також заявив, що не має ніякого стосунку до повалення пам’ятників у місті і не може «протистояти ініціативі вільних громадян».

Водночас, за даними з міськради, пам’ятник радянському діячеві майже повністю вцілів: під час демонтажу Петровський втратив лише нижню частину ніг.

«Після того, як подальшу долю пам'ятника буде вирішено, їх обіцяють прилаштувати йому знову», – заявили в міськраді.

Виконувач обов’язків заступника міського голови Михайло Лисенко повідомив, що долю поваленого монумента вирішуватимуть разом із жителями Дніпропетровська. Ймовірно, поки його перевезуть на територію одного з комунальних підприємств. За його словами, в суботу комунальники планують зняти з пам’ятника елементи, що лишились, щоб запобігти розкраданню.

Пам’ятник Григорієві Петровському в Дніпропетровську був встановлений 40 років тому. Ідея його знесення обговорювалася щонайменше десятиліття. Кілька років тому патріотично налаштована громадськість пропонувала демонтувати скульптуру й переплавити її на монумент жертвам Голодоморів.

XS
SM
MD
LG