Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ДНР» затримало в Донецьку волонтера Марину Черенкову


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Бойовики угруповання «ДНР» затримали 29 січня одного з керівників волонтерської групи «Відповідальні громадяни» Марину Черенкову. Її місцезнаходження та причина затримання невідомі, повідомив у Facebook інший активіст «Відповідальних громадян» Енріке Менендес.

«Імовірно «МДБ», оскільки вона встигла написати нам повідомлення «Меня задержало МГБ». Після цього зв’язку з нею немає», – написав Менендес і додав, що разом з іншим активістом Євгеном Шибаловим їде «до прокуратури писати заяву».

Близько 10:00 за Києвом Євген Шибалов у своєму Facebook написав ще одне повідомлення.

«Нас попередили, що наступним може бути Енріке Менендес. Йому порадили виїхати або сховатися. У відповідь на цю пропозицію Енріке вимовив багато різних слів, але я, на жаль, не говорю іспанською», – відзначив Шибалов.

Раніше з різкою критикою Менендеса, який позитивно відгукувався про повернення додому біженців із Донецька, виступив відомий блогер Денис Казанський, який втік зі столиці Донбасу після захоплення влади бойовиками.

«У Енріке є приємна новина. Його друг повернувся до Донецька. У мене є неприємна новина. Один наш спільний з Енріке Менендесом знайомий (не військовий, цивільний), начитавшись постів і закликів Енріке і його друзів із групи «Відповідальні громадяни», теж приїхав до Донецька на свята до батьків. І потрапив у підвал до МГБ ДНР, де сидить уже два тижні», – написав Казанський 26 січня.

У січні бойовики вже затримували в центрі Донецька волонтерів організації «Відповідальні громадяни». Тоді Черенкова повідомила, що волонтери займалися розвантаженням ковдр від «Лікарів без кордонів». Були затримані, але згодом відпущені брати Шибалови, Євген і Дмитро, Данило Антончик і Оксана Єфремова.

Ініціативна група жителів Донбасу «Відповідальні громадяни» була створена у червні 2014 року, до неї увійшли люди, які вирішили залишатися у Донецьку та допомагати цивільним та соціально незахищеним верствам населення, які постраждали від бойових дій.

XS
SM
MD
LG