Доступність посилання

ТОП новини

Затримана в Донецьку волонтерка вийшла на зв’язок – «Відповідальні громадяни»


Активіст «Відповідальних громадян» Енріке Менендес (фото зі сторінки фейсбук: Энрике Менендес, www.facebook.com/e.menendes)
Активіст «Відповідальних громадян» Енріке Менендес (фото зі сторінки фейсбук: Энрике Менендес, www.facebook.com/e.menendes)

Бойовики угруповання «ДНР» дозволили затриманій раніше волонтерці Марині Черенковій зв’язатися з колегами, які перебувають на свободі. Про це повідомив активіст громадської організації «Відповідальні громадяни» Енріке Менендес.

«Марині дали зателефонувати, вона підтвердила, що вона в МГБ. Чутки про зміст звинувачень і перспективи звільнення різні, аж до таких, які суперечать одна одній», – написав Менендес у Facebook.

«Моє затримання також імовірне. Добрі люди радяти виїхати. Але ми всі залишаємося – нам немає чого приховувати», – додав активіст і закликав «не спекулювати на цій темі, не робити далекосяжних висновків і не перекручувати з ніг на голову».

Як раніше інформувало Радіо Свобода, бойовики угруповання «ДНР» затримали 29 січня одного з керівників волонтерської групи «Відповідальні громадяни» Марину Черенкову.

Раніше з різкою критикою Менендеса, який позитивно відгукувався про повернення додому біженців із Донецька, виступив відомий блогер Денис Казанський, який втік зі столиці Донбасу після захоплення влади бойовиками.

«У Енріке є приємна новина. Його друг повернувся до Донецька. У мене є неприємна новина. Один наш спільний з Енріке Менендесом знайомий (не військовий, цивільний), начитавшись постів і закликів Енріке і його друзів із групи «Відповідальні громадяни», теж приїхав до Донецька на свята до батьків. І потрапив у підвал до МГБ ДНР, де сидить уже два тижні», – написав Казанський 26 січня.

У січні бойовики вже затримували в центрі Донецька волонтерів організації «Відповідальні громадяни». Тоді Черенкова повідомила, що волонтери займалися розвантаженням ковдр від «Лікарів без кордонів». Були затримані, але згодом відпущені брати Шибалови, Євген і Дмитро, Данило Антончик і Оксана Єфремова.

Ініціативна група жителів Донбасу «Відповідальні громадяни» була створена у червні 2014 року, до неї увійшли люди, які вирішили залишатися у Донецьку та допомагати цивільним та соціально незахищеним верствам населення, які постраждали від бойових дій.

XS
SM
MD
LG