Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відзначили День кримськотатарської культури


 День кримськотатарської культури в Ісламському культурному центрі, 30 січня 2016 року
День кримськотатарської культури в Ісламському культурному центрі, 30 січня 2016 року

У Києві, 30 січня, в Ісламському культурному центрі пройшов День кримськотатарської культури. Організатором заходу була жіноча організація «Мар’я».

Керівник організації, кримчанка Сюзанна Іслямова розповіла, що мета заходу – ознайомити всіх бажаючих з культурою кримських татар.

Сюзанна Іслямова
Сюзанна Іслямова

У рамках заходу організатори розповіли про одяг, пісні і улюблені місцях кримських татар, а також про традиційні кримськотатарські орнаменти. Наприкінці заходу всіх охочих пригощали кримськотатарськими стравами.

Кримчанка Афізе Юсуф-Кизи розповіла Крим.Реалії про роль народних пісень в культурі кримських татар.

«У період депортації дуже багато пісень були заборонені, так як вони несли любов до батьківщини. А співати про Крим, співати про батьківщину було заборонено. Для мене особисто, пісня – це завжди занурення в нашу культуру, тому що вона несе в собі історію, вона несе в собі традиції, і найголовніше – вона несе в собі мову», – наголосила Афізе.

Організація «Мар’я» проводить релігійні, культурні, оздоровчі заходи, а також інтеграційні міжрелігійні проекти. Раніше в Ісламському культурному центрі вже проходили дні української і арабської культур.

Росія анексувала український Крим на початку 2014 року. Україна вважає півострів тимчасово окупованою територією, а міжнародна спільнота не визнає «приєднання» Криму до Росії. Станом на грудень 2015 року, в Україні зареєстровані 1 661 002 вимушених переселенці з Донбасу, де триває антитерористична операція, й анексованого Росією Криму.

XS
SM
MD
LG