Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську патрульні поліцейські склали присягу


Ілюстративне фото (©Shutterstock)
Ілюстративне фото (©Shutterstock)

В Івано-Франківську сьогодні 208 патрульних поліцейських склали присягу.

На церемонію приїхала голова Національної поліції Україна Хатія Деканоїдзе. У зверненні до поліцейських вона наголосила, що «у нас два вороги, яких повинні побороти: це кримінал і корупція всередині нас».

Текст присяги працівника національної поліції зачитав начальник управління патрульної поліції Івано-Франківська лейтенант Дмитро Міхалець.

26-річний полісмен з Хмельниччини до цього очолював роту поліції у Києві. У коментарі Радіо Свобода Міхалець зазначив, що основним в роботі вважає «дисципліну і повагу один до одного, а також повагу і головне – розуміння від громадян».

Серед нових поліцейських Івано-Франківська більше двадцяти учасників АТО. Серед них і жінка – Ірина Солдак, яка разом з чоловіком служила у складі батальйону «Івано-Франківськ».

Загалом у патрульній службі, за словами Дмитра Міхальця, 56 жінок.
При наборі патрульної поліції в Івано-Франківську конкурс сягав 25 кандидатів на одне місце, надійшло понад 5300 заяв.

Сьогодні ввечері патрульні поліцейські виїдуть на перше чергування.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook, Івано-Франківськ став 11 містом, в якому почав працювати поліцейський патруль, наступні – Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого).

Всього до травня 2016 року в штаті нової патрульної поліції України працюватимуть шістнадцять тисяч нових поліцейських, додав міністр.

Патрульна поліція створюється по черзі в обласних центрах України відповідно до нового закону про національну поліцію на місці дотеперішніх патрульно-постової служби міліції і державної автоінспекції. Першим містом, де в Україні розпочала роботу нова патрульна поліція, був Київ.

XS
SM
MD
LG