Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про підготовку сепаратистами провокацій на артемівському напрямку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У штабі АТО заявляють про підготовку бойовиками угруповання «ДНР» провокацій на артемівському напрямку.

У прес-центрі штабу зазначають, що у зв’язку з тим, що кількість провокативних обстрілів сепаратистами українських контрольних пунктів в’їзду-виїзду збільшується і щоб зірвати можливу провокацію бойовиків, командування сил АТО на Донбасі розглядає можливість тимчасового закриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду, з відповідним зверненням до міжнародних організацій, які займаються моніторингом виконання Мінських домовленостей.

Раніше один із військових ватажків донецького угруповання «ДНР» Едуард Басурін заявив, що українські військові «без попередження обстрілюють цивільний транспорт, який намагається об’їхати блокпости ЗСУ».

Насправді, стверджують у штабі АТО, ввечері 28 січня проросійські бойовики обстріляли контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка», а 30 січня під мінометний обстріл сепаратистів потрапив український блокпост, розташований неподалік контрольного пункту «Майорськ».

Наразі проросійські бойовики не коментували цих заяв штабу АТО.

Напередодні глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що українська влада в разі продовження бойовиками угруповання «ДНР» обстрілів може тимчасово закрити контрольні пункти в’їзду-виїзду поблизу Майорська та Мар’їнки.

Минулого тижня українські військові заявляли, що бойовики з БМП та автоматичного станкового гранатомета обстріляли контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» Державної прикордонної служби України.

У січні в Мінську Тристороння контактна група заявила про чергову домовленість про припинення вогню на Донбасі, однак обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG