Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: фракція «Блоку Порошенка» готова запропонувати нових кандидатів до уряду


Фракція «Блоку Петра Порошенка» у Верховній Раді готова запропонувати своїх кандидатів до складу уряду. Про це в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» заявив голова пропрезидентської фракції Юрій Луценко, коментуючи можливу зміну складу уряду.

Водночас він вказав на необхідність корегування Коаліційної угоди та програми дій уряду.

«Саме в цьому контексті ми готові запропонувати нового міністра транспорту, інших кандидатів на міністерські посади, але готові погодитися і з більш професійними кандидатами від інших фракцій коаліції. Йдеться не про партійний інтерес, йдеться про існування Кабінету міністрів як колегіального органу реформ», – наводить слова Луценка сайт його політичної сили.

Говорячи про можливу підтримку Яценюка на посаді прем’єра, голова фракції наголосив, що інакше це означає перевибори Верховної Ради і щонайменше чотири місяці популізму.

Голова уряду України Арсеній Яценюк раніше в січні заявив, що виступає за оновлення коаліційної угоди.

«З політичного маніфесту угоду має бути перетворено на політично та юридично зобов’язуючий документ з чітким графіком роботи та послідовністю кроків», – заявив Яценюк.

Він висловив незадоволення рівнем підтримки урядових рішень із боку членів чинної парламентської коаліції. Також прем’єр-міністр закликав коаліцію обговорити можливих кандидатів на посади в оновлюваному уряді.

XS
SM
MD
LG