Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі «депутати» пропонують «губернатору» відправити «уряд» у відставку


Сергій Меняйло
Сергій Меняйло

На позачерговій сесії «законодавчих зборів» Севастополя 1 лютого «депутати» винесли постанову, в тексті якого робота «уряду» оцінюється як незадовільна і рекомендується відправити його у відставку.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, позачергове засідання «парламенту» ініційоване групою з 8 депутатів.

На сесії планувалося заслухати звіт «губернатора» про виконану роботу за 2015 рік, проте російський «губернатор Севастополя» Сергій Меняйло на засідання не з’явився, надіславши лист, в якому аргументував свою відсутність тим, що в цей же час він скликав позачергове засідання виконавчого органу «влади».

«Губернатор» також відкликав свій письмовий звіт, який відправили в «парламент» в грудні 2015 року, через те, що, на його думку, «депутати» не організували належним чином процедуру звітності.

«Спікер парламенту» Олексій Чалий повідомив, що, на його думку, «губернатор» навмисне ухиляється від звіту, і запропонував розглянути підсумки роботи «уряду» за відсутності Меняйла.

На сесії виступили глави структурних підрозділів (комісій та комітетів – ред.) «парламенту», кожен з яких незадовільно оцінив роботу «губернатора» і його підлеглих.

«Незадовільна – це м’яка характеристика роботи «уряду». Можна було б говорити про різкіші оцінки, але ці слова виходять за рамки депутатської етики», – сказав «депутат» В’ячеслав Горєлов.

«Депутати» з умовного «прогубернаторського» сегменту севастопольського «парламенту» позачергову сесію проігнорували.

Наприкінці засідання Чалий вніс до порядку денного проект постанови про незадовільну оцінку діяльності «уряду», в якому рекомендував «губернатору» Меняйлові відправити «уряд» у відставку.

Постанову ухвалили одноголосно, голосами 13 «депутатів».

Реакції Меняйла на таке рішення поки що немає. Вранці 1 лютого на сайті російського «уряду» Севастополя з’явилася інформація, в якій повідомляється про пропозицію Меняйла до «депутатів» заслухати його річний звіт 25 лютого.

26 січня «губернатор» також не з’явився на засідання «парламенту» для подання звіту. Тоді він надіслав листа, в якому вимагав від «депутатів» регламентації особливого порядку звітності «губернатора» перед «парламентом» і наполягав на підготовці питань у письмовому вигляді.

Звіт «губернатора» за 2014 рік також отримав від «депутатів» незадовільну оцінку, після чого «парламентарі» винесли вотум недовіри «віце-губернатору» Севастополя Олексію Єремеєву, однак вотум не мав юридичних і кадрових наслідків, а Єремєєв продовжив роботу в тій же посаді.

XS
SM
MD
LG