Доступність посилання

ТОП новини

«Народний фронт» обіцяє голосувати за зміни до Конституції в частині правосуддя, якщо закон буде їхній


Максим Бурбак
Максим Бурбак

Фракція «Народного фронту» обіцяє підтримати зміни до Конституції в частині правосуддя тільки за умови, що Верховна Рада ухвалить новий закон про судоустрій в редакції їхньої фракції. Таке рішення ухвалили на засіданні цієї політичної сили.

«А до того, як підтримувати 300 голосами зміни до Конституції, треба також ухвалити новий закон про судоустрій України. У нас вже є напрацювання», – сказав у кулуарах Верховної Ради голова «Народного фронту» Максим Бурбак.

Законопроект про внесення змін до Конституції в частині правосуддя депутати розглянуть у першому читанні 2 лютого. Відповідний документ стоїть першим у порядку денному.

Напередодні Конституційний суд визнав таким, що відповідає нормам статей 157 і 158 Основного закону, доопрацьований президентський проект закону про внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

Законопроект містить норми про ліквідацію суддівської недоторканності та, наприклад, автоматичну відставку судді у випадку непроходження переатестації. Законопроект також зберігає за Верховною Радою право відправляти у відставку генпрокурора.

Остаточно закон про внесення змін до Конституції ухвалюється на наступній сесії конституційною більшістю голосів (не менше як 300 голосами).

На переконання голови фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, переатестація суддів може розпочатися у вересні за умови ухвалення змін до Конституції у частині правосуддя навесні.

XS
SM
MD
LG