Доступність посилання

ТОП новини

Чернівці: депутати міськради просять скасувати рішення про об’єднання двох чернівецьких вишів


Депутати Чернівецької міської ради ухвалили звернення до президента та Кабміну з вимогою скасувати урядове розпорядження щодо об’єднання Буковинського державного фінансово-економічного університету (БДФЕУ) з Чернівецьким національним університетом.

Студенти БДФЕУ страйкують в місті вже другий день, сьогодні вони пікетували ратушу, увійшли до сесійної зали.

Ректор вишу Володимир Прядко виголосив промову про історію розвитку БДФЕУ, попросивши підтримки депутатів у порятунку університету.

Натомість виступ представника Міністерства освіти і науки – студенти зривали вигуками «Ганьба!», журналістам Олег Шаров повідомив, що у міністерстві розглянуть рішення депутатів Чернівецької міської ради.

Акції студентів представник міністерства назвав «маніпуляціями». За його словами, університети об’єднують для оптимізації навчального процесу, об’єднання мають завершити до початку нового навчального року.

Від цього не постраждають ні студенти, ні викладачі, наголосив представник міністерства.

Відучора у Чернівцях протестують студенти і викладачі Буковинського державного університету проти об’єднання їхнього вишу з Чернівецьким національним університетом. Протестувальники вимагають скасування відповідного розпорядження, якщо цього не буде – обіцяють перекривати дороги у Чернівцях.

20 січня Кабмін ухвалив рішення про реорганізацію Буковинського державного фінансово-економічного університету. Уряд погодився на пропозицію Міністерства освіти і науки щодо реорганізації Буковинського державного фінансово-економічного університету шляхом приєднання до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У розпорядженні вказується, що студенти Буковинського державного університету продовжують навчання у Чернівецькому національному університеті.

XS
SM
MD
LG