Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд визнав участь п’яного водія у війні проти України пом’якшувальною обставиною


У Росії суд у справі водія, що був за кермом нетверезим, визнав його попередню участь у боях на Донбасі проти України пом’якшувальною обставиною, мовиться в рішенні суду, що оприлюднене в базі даних судових і нормативних даних Росії.

Як мовиться в рішенні, що було ухвалене ще в листопаді 2015 року, а оприлюднене лише нині, суд у місті Димитровграді в Ульяновській області врахував факт участі підсудного у складі підтримуваного Росією сепаратистського угруповання «ДНР» і через це пом’якшив йому покарання – до 260 годин примусових робіт і позбавлення водійського посвідчення на два роки, – хоча й з’ясувалося, що підсудного вже й раніше притягали до відповідальності за керування автом у нетверезому вигляді.

Російське інтернет-видання «Слон.ру» опублікувало інтерв’ю з адвокатом засудженого, який назвав участь його підзахисного у війні проти України «виявом братерської поваги до близького народу, українського народу», а також його намаганням «захистити територію» України.

Участь громадян Росії в підтримуваних Росією угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, настільки масова, що її не заперечує й офіційна Москва. При цьому у Кремлі стверджують, що всі громадяни Росії, що воюють проти України на Донбасі, є «добровольцями», і категорично заперечують численні факти присутності в окупованій частині Донбасу і участі в боях проти українських військ також регулярних частин Збройних сил Росії, а останнім часом – спеціально створених там частин, укомплектованих російськими військовослужбовцями-контрактниками. Наявність в окупованій частині Донбасу великого числа важких та інших озброєнь із Росії, включно з новітніми російськими зразками, в Москві вже ніяк і не пояснюють.

XS
SM
MD
LG