Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура повторно клопотатиме про відсторонення судді Вовка – Куценко


Владислав Куценко
Владислав Куценко

Генпрокуратура повторно звернеться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з клопотанням про відсторонення судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка. Про це Радіо Свобода повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

«Суддя Вовк у кримінальному провадженні, яке відкрите ГПУ, є обвинуваченим за статтею 375 щодо винесення завідомо неправосудного рішення. Прокуратура передала обвинувальний акт до Вишгородського райсуду Київської області. Суд наш акт не прийняв і повернув назад. У зв’язку з цим ми звернулися Апеляційного суду. Коли апеляційний розгляд завершиться, ГПУ повторно звернеться до ВККС з клопотанням про відсторонення судді Вовка від обійманої посади», – заявив він.

Раніше сьогодні низка ЗМІ повідомила, що суддя Печерського райсуду Сергій Вовк повернувся до виконання обов’язків, оскільки «закінчився термін, на який він був усунений», а ГПУ не клопотала про продовження відсторонення.

Куценко підтвердив інформацію про повернення судді Вовка на роботу, але зауважив, що Генпрокуратура до цього не причетна.

«Вовк повернувся на роботу, але суд програла не Генеральна прокуратура. Він судився з Вищою кваліфікаційною комісією суддів, яка ухвалила рішення про відсторонення його від посади. Вищий адміністративний суд задовольнив його позов і скасував рішення ВККС», – сказав Куценко, зауваживши, що Генпрокуратура вважає це рішення необґрунтованим, але ГПУ не є суб’єктом цього спору.

4 березня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка. Пізніше у березні 2015 року ВККС за поданням генерального прокурора відсторонила Вовка від виконання обов’язків судді.

Сергій Вовк вів справу щодо екс-міністра МВС Юрія Луценка.

XS
SM
MD
LG