Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Луганщини попередив, що може закрити пункт пропуску й там через обстріли


Георгій Тука, архівне фото
Георгій Тука, архівне фото

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що може закрити пункт пропуску на лінії контакту з тимчасово окупованими територіями через обстріли з боку бойовиків так само, як це роблять у Донецькій області.

Коментуючи оголошення голови Донецької ОВЦА Павла Жебрівського про рішення закрити контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве» у зв’язку з постійними обстрілами, Георгій Тука заявив, що повністю підтримує його.

«Годі вже мовчки спостерігати за атаками путінських наймитів! Розумію, як зараз почнуть волати «димы киселевы» і решта брехливого лайна. Але для нас головне – безпека! Безпека наших воїнів та безпека цивільного населення. Попереджаю: якщо ці ідіоти і надалі будуть порушувати домовленості про припинення вогню – я теж закрию перехід у Станиці Луганській! І хай потім бризкають слиною місцеві «ященки» – не бентежить», – написав він у фейсбуці, маючи на увазі відомого російського телепропагандиста Дмитра Кисельова та одного з військових ватажків угруповання «ЛНР» Ігоря Ященка, які часто виступають із антиукраїнськими заявами.

Тим часом Павло Жебрівський підтвердив, що пункт пропуску «Зайцеве» закриють у середу, 3 лютого, як і було оголошено раніше, через те, що по ньому «гатять із усього, що завгодно», зокрема, й із важких озброєнь. Крім того, нагадав він, судячи з заяв сепаратистів, виникає підозра, що вони готують «а-ля волноваський сценарій», коли під обстріл «градів» бойовиків біля міста Волновахи на Донеччині потрапив 13 січня 2015 року пасажирський автобус, унаслідок чого 13 людей загинули, 18 були поранені, а звинувачувати в цьому стали українські війська.

«Ми розуміємо, що будуть незручності для багатьох людей. Але незручності – це «двадцять п’яте» питання, бо ключова цінність – це людське життя і безпека», – наголосив він.

Через обстріли тимчасово закриють контрольний пункт «Зайцеве» – Жебрівський (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

У понеділок, 1 лютого, Жебрівський повідомляв, що рішення закрити КПВВ «Зайцеве» з середи ухвалили спільно з керівником штабу антитерористичної організації після консультацій через посилення обстрілів цього контрольного пункту з різних видів зброї з боку спільних сепаратистсько-російських сил.

XS
SM
MD
LG