Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко: Абромавичус перекладає на інших відповідальність за невдачі


Перший заступник голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко
Перший заступник голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко

Перший заступник голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко вважає звинувачення міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

За словами Кононенка, він оцінює заяву міністра «як бажання перекинути з хворої голови на здорову ті питання, які не зробили за рік». «Відповідальність за них намагаються перекласти на депутатів нашої фракції», – цитує Кононенка агентство «Інтерфакс-Україна».

Раніше 3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

«Протягом року Ігор Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора «Укртрансаміаку»... Депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний Кононенкові, тиснув на призначення в «Держзовнішінформі», підприємствах порошкової металургії, Національному агентстві з акредитації України. Кульмінацією цього кадрового свавілля і прагнення повністю підпорядкувати собі потоки стало бажання мати «власного» заступника міністра в Мінекономіки, який відповідав би за «Нафтогаз» та інші державні підприємства», – ідеться в заяві Абромавичуса, поширеній на сайті Мінекономіки.

XS
SM
MD
LG