Доступність посилання

ТОП новини

Депутати заявляють про кнопкодавство і вимагають переголосування за порядок денний


Депутати з міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» заявляють про факт не персонального голосування позафракційного депутата Ірини Суслової.

За їхніми словами, в той час, коли Суслової не було у залі, спрацювала її картка під час голосування за порядок денний сесії, в якому, зокрема, є дискусійний законопроект №3700 про відкликання депутатів зі списку партії вже після оголошення результатів виборів у багатомандатних округах.

Відео підтвердження кнопкодавства, за словами депутатів, можна знайти на сайті «Верховної Ради України», відтак вони вимагають від спікера поставити порядок денний на переголосування.

«Ми звертаємося до президента, спікера, лідерів фракцій… Це ініціатива пана Гройсмана і він зараз може особисто розібратись в цій ситуації. Ми написали заяву, згідно з 47 статтею регламенту, він має вже зараз право поставити на переголосування порядок денний четвертої сесії парламенту. На жаль, він цього не хоче робити », – заявив депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

У відповідь Ірина Суслова відкликала свій голос і заявила, що не давала згоди на використання свої картки.

Включити законопроект №3700 у порядок денний депутати намагаються вже не вперше. Так, 2 лютого, після низки спроб народним депутатам України вкотре не вдалося це зробити.

З критикою законопроекту виступав і «Реанімаційний пакет реформ». Експерти ініціативи опублікували заяву, в якій закликали парламент відхилити законопроекти №3693 та №3700 як такі, що встановлюють «диктатуру партійних лідерів».

Спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що переголосування відбудеться завтра після 10:00.

XS
SM
MD
LG