Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму відхилив апеляцію фігуранта «справи 26 лютого» Дегерменджі – Меджліс


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

«Верховний суд» Криму відхилив апеляційну скаргу захисту фігуранта «справи 26 лютого» Мустафи Дегерменджі і залишив у силі рішення про продовження терміну тримання його під вартою до 8 березня. Про це повідомляє прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

Адвокат Дегерменджі в апеляційній скарзі аргументував прохання про звільнення свого підзахисного з-під арешту бездоказовістю доводів «прокурора Криму» Наталії Поклонської, якими вона обґрунтовувала необхідність тримання підсудного під вартою.

Мустафа Дегерменджі перебуває під арештом у СІЗО Сімферополя від 7 травня 2015 року.

4 лютого суд розгляне аналогічну скаргу захисту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Усі фігуранти справи «26 лютого»: Мустафа Дегерменджі, Алі Асанов, Ескендер Кантеміров, Талят Юнусов, Ескендер Емірвалієв, Ескендер Небієв – не визнають своєї провини і вважають справу політично вмотивованою.

За даними російського слідства, підсудні брали участь у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту, в які перетворився багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України, з одного боку, і активістів партії «Русское единство» – з іншого. Через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 людей, за даними слідства, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з російським «прокурором Криму» Наталією Поклонською в суді оголосила обвинувальний висновок щодо шести активістів.

На засіданні 25 січня Верховний суд Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів «справи 26 лютого» Чийгоза, Асанова і Дегерменджі.

Наступне засідання суду у цій справі в Криму заплановане на 15 лютого.

XS
SM
MD
LG