Доступність посилання

ТОП новини

Депутати повторно затвердили порядок денний четвертої сесії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман поставив на переголосування порядок денний четвертої сесії, з приводу голосування якого 3 лютого виникли суперечки.

Так, депутати з міжфракційного об’єднання «Єврооптимісти» зафіксували факт неперсонального голосування позафракційного депутата Ірини Суслової. В той час, коли її не було у залі, спрацювала її картка під час голосування за порядок денний сесії, в якому зокрема міститься дискусійний законопроект №3700 про відкликання депутатів зі списку партії вже після оголошення результатів виборів у багатомандатних округах.

Відео підтвердження кнопкодавства, за словами депутатів, можна знайти на сайті Верховної Ради України. Відтак вони заблокували трибуну та вимагали від спікера поставити порядок денний на переголосування.

У відповідь Ірина Суслова відкликала свій голос і заявила, що не давала згоди на використання своєї картки.

4 лютого за порядок денний вже проголосували 248 депутатів і таким чином затвердили його.

Внести законопроект №3700 у порядок денний депутати намагаються вже не вперше. Так, 2 лютого, після низки спроб народним депутатам України вкотре не вдалося це зробити.

З критикою законопроекту виступав «Реанімаційний пакет реформ». Експерти ініціативи опублікували заяву, в якій закликали парламент відхилити законопроекти №3693 та №3700 як такі, що встановлюють «диктатуру партійних лідерів».

XS
SM
MD
LG