Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ДНР» має звільнити затриманих Козловського та Черенкову – ОБСЄ


Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ
Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ

Звільнити затриманих у Донецьку релігієзнавця Ігоря Козловського та волонтерку Марину Черенкову закликав 4 лютого в Києві перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ.

«Я особливо занепокоєний звітами про зникнення людей у Донецьку. В неволі залишаються Ігор Козловський, вчений-релігієзнавець, та Марина Черенкова, координатор та засновниця місцевої неурядової організації «Відповідальні громадяни», – нагадав Гуґ.

«Ці люди намагалися перетворювати слова на дії, попри те, що роблять сторони. Вони намагаються поліпшити ситуацію на Донбасі. Так звана «ДНР» має негайно звільнити таких людей і дозволити їм продовжувати їхню роботу. Проблем дуже багато і дуже мало людей, які намагаються вирішити ці проблеми», – додав перший заступник голови місії ОБСЕ.

Як раніше інформувало Радіо Свобода, бойовики угруповання «ДНР» затримали 29 січня одного з керівників волонтерської групи «Відповідальні громадяни» Марину Черенкову. Згодом сепаратисти вислали з Донецька ще кількох її колег, зокрема, Енріке Менендеса та братів Євгена і Дмитра Шибалових.

Також наприкінці січня бойовики затримали 60-річного вченого-релігієзнавця, професора Ігоря Козловського. Він ані на день не виїжджав із Донецька з самого початку конфлікту – доглядав за своїм тяжкохворим сином, прикутим до інвалідного візка. Ігор Козловський, окрім занять науковою діяльністю, був одним з активних прихильників мирного співіснування в Україні парафіян різних церков.

XS
SM
MD
LG