Доступність посилання

ТОП новини

Міністри Стець і Павленко відкликали заяви про відставку


Юрій Стець
Юрій Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець та голова Міністерства аграрної політики і продовольства Олексій Павленко відкликали свої заяви про відставку з посад. Про це вони заявили 4 лютого під час засідання Кабінету міністрів.

«Я публічно заявляю, що відкликаю свою заяву про відставку. Але хочу чітко дати зрозуміти всім представникам органів влади, що виключно діалог з громадськістю може дати нам можливість врятувати країну», – заявив Стець.

«Я хочу публічно відкликати свою заяву про відставку», – зазначив Павленко.

Раніше у четвер міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що написав заяву про відставку.

«Рік тому я обіцяв, що повинен виконати 4 функції своєї місії на посаді міністра інформаційної політики. І через рік піду у відставку. Сьогодні я тримаю свою заяву про відставку і саме сьогодні я її передам у Раду», – сказав він.

Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко 29 січня заявив, що подав у відставку через рішення фракції партії «Самопоміч», яка висунула його на цю посаду. При цьому Павленко зазначив, що рішення фракції відкликати його з посади міністра ніяким чином не пов’язане з його роботою на цій посаді, бо фракція дала високу оцінку діяльності команди Мінагрополітики і реформам, зокрема, дерегуляції, які міністерство почало впроваджувати в галузі.

Олексій Павленко
Олексій Павленко

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки і закликав парламент проголосувати з цього приводу вже у четвер. За словами міністра, ключовою причиною його звільнення з посади є конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Абромавичус сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «в цій ситуації відставка – це тікати з поля бою, а тут треба далі боротися». А президент Петро Порошенко вважає, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи.

XS
SM
MD
LG