Доступність посилання

ТОП новини

Абромавичус не відкликатиме заяви про відставку – прес-служба


Міністр економіки України Айварас Абромавичус
Міністр економіки України Айварас Абромавичус

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус не відкликатиме свою заяву про відставку, повідомляє прес-служба цього українського відомства.

Під час засідання українського уряду 4 лютого заяви про відставки відкликали чотири міністри – інформаційної політики Юрій Стець, аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, охорони здоров’я Олександр Квіташвілі та інфраструктури Андрій Пивоварський.

Прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що уряд працюватиме єдиною командою щодо підготовки плану дій на рік.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки і закликав парламент проголосувати з цього приводу вже у четвер. За словами міністра, ключовою причиною його звільнення з посади є конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Абромавичус сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «в цій ситуації відставка – це тікати з поля бою, а тут треба далі боротися». А президент Петро Порошенко вважає, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи.

XS
SM
MD
LG