Доступність посилання

ТОП новини

Іран розглядає можливість продажу нафти Росії


Іран розглядає можливість продажу своєї нафти найбільшій державній нафтовій компанії Росії «Роснефть». Про це під час останнього дня перебування в Москві заявив у четвер радник верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї Алі Акбар Велаяті.

«В іранської сторони є бажання постачати цій компанії певні обсяги нафти щодня», – сказав Велаяті, додавши, що такі продажі «можуть стати додатковим джерелом фінансування» спільних з Росією проектів.

Усього в ході візиту іранського представника до Росії було парафовано контракти на близько 40 мільярдів доларів, зокрема на будівництво атомної електростанції, залізниці та інших проектів.

Велаяті заявив, що з президентом Росії Володимиром Путіним обговорював можливість отримання кредиту від Росії для реалізації залізничних і атомних проектів.

Також Іран обговорив питання придбання зброї у Росії, додав радник верховного лідера Ірану.

Як передає Reuters, попри плани продавати нафту державному підприємству Росії, вже є інформація, що приватна компанія Litasco, підрозділ «Лукойла», стала першим покупцем іранської нафти в Європі після зняття з Тегерана санкцій Заходу.

XS
SM
MD
LG