Доступність посилання

ТОП новини

Голова МФВ висловила стурбованість відставкою Абромавичуса


Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард висловила стурбованість раптовою відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. Про це вона заявила у четвер, 4 лютого.

Ця відставка викликає занепокоєння…Якщо звинувачення, які стали причиною його (Абромавичуса – ред.) відставки вірні, то це, очевидно, свідчить про те, що антикорупційні заходи, які були здійснені урядом, ще не працюють», – сказала Лаґард.

Посли кількох країн, у тому числі і з «Групи семи», 3 лютого також заявили, що «глибоко розчаровані» відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. Наступного дня голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський вказав, що посли країн «Групи семи» на зустрічі з президентом та іншими керівниками України наголосили на тому, щоб Україна виконала всі необхідні для виділення чергового траншу МВФ умови.

Боротьба з корупцією та реформи, як заявили раніше в МВФ, є головними вимогами для отримання Україною наступного траншу за програмою розширеного фінансування з боку Фонду на суму 1,7 мільярда доларів у рамках чотирирічної програми співпраці загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

XS
SM
MD
LG