Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк про Абромавичуса: цей міністр під захистом моєї фракції і уряду


Айварас Абромавичус
Айварас Абромавичус

Міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус перебуває під захистом уряду і фракції «Народний фронт», заявив під час години запитань до уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Всі говорили, що не можна поміняти систему призначення керівників державних компаній. Так, це не просто, є політичний тиск, і про це заявив міністр економіки Абромавичус. І я окремо хочу зазначити, що я присічу будь-які спроби зараз тиснути на Абромавичуса або вчиняти проти нього незаконні дії. Цей міністр під захистом моєї фракції і уряду», – сказав він.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства і запропонував Абромавичусу пройти поліграф.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

XS
SM
MD
LG