Доступність посилання

ТОП новини

«Суд» в окупованому Криму готує вирок українському активісту


В окупованому Росією Криму на 5 лютого заплановане засідання суду, на якому мають оголосити вирок щодо проукраїнського активіста Володимира Балуха. Його звинувачують в образі поліцейського під час обшуку в будинку цивільної дружини активіста. Балух своєї провини не визнає.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

За даними правозахисників, 4 лютого в Криму відбулося чергове засідання суду уцій справі. Активіст вважає, що прокуратура намагається унеможливити будь-який прояв громадянської позиції на окупованому півострові.

«Прокуратура виконує завдання всіх зробити з усіх слухняних болванчиков. Це назвати патріотизмом навіть російським можна. Бо на російських патріотів чекає така ж доля. В першу чергу треба придушити таких як ми, українців, українців не за національністю, а за світоглядом. А потім вони візьмуться за патріотів доморощених», – вважає активіст.

Відео з Youtube-каналу Осман Измайлов

Володимира Балуха звинувачують за статтею 319 Кримінального кодексу Росії (публічна образа представника влади при виконанні службових обов’язків). Сам він звинувачення категорично заперечує.

За інформацією правозахисників, до квітня 2015 року в Криму на даху будинку його цивільної дружини майорів український прапор. Співробітники поліції зняли його під час обшуку.

Після анексії Криму Росією на півострові відбулося кілька судових процесів щодо проукраїнських активістів. Один із найгучніших – за українську символіку на акції в день народження українського поета Тараса Шевченка. Тоді учасникам акції присудили громадські роботи та штрафи.

Крим анексований Росією з початку 2014 року.

XS
SM
MD
LG