Доступність посилання

ТОП новини

За добу 4 лютого на Донбасі загинув один, поранені троє військових – речник


Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО
Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО

За добу 4 лютого в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинув один український військовий, ще троє поранені. Про це повідомив 5 лютого речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

У прес-центрі штабу АТО зранку 5 лютого повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі 4 лютого здійснили 81 обстріл. Це є рекордною кількістю з серпня 2015 року, наголосив на брифінгу в Києві Андрій Лисенко.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах у четвер ввечері повідомляли, що ЗСУ обстріляли з мінометів західні околиці Донецька. В угрупованні «ЛНР» про обстріли в районах, які контролюють бойовики, не повідомляється.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

Широкомасштабне зростання рівня насильства цього тижня відзначила і Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Гуґ на прес-конференції в Києві 4 лютого сказав, що «шокований» кількістю порушень режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG