Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники пропустили в окупований бойовиками Донецьк 11 вантажівок гуманітарної допомоги


Державна прикордонна служба України у суботу повідомила, що через контрольний пункт в’їзду-виїзду в Донецькій області проїхали 11 вантажівок з гуманітарною допомогою для жителів контрольованого проросійськими сепаратистами Донецька. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прослідувало 11 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем для жителів Донецька. Вантажівки перевозили понад 200 тонн продуктів харчування від Міжнародного комітету «Червоний Хрест», – йдеться в повідомленні.

В угрупованні «Донецька народна республіка», бойовики якого контролюють окремі території Донеччини, зокрема і сам Донецьк, раніше повідомили, що за січень поточного року співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста роздали там понад 15 тисяч продуктових і гігієнічних наборів для жителів.

Українські прикордонники пропускають вантажі міжнародної гуманітарної допомоги для Донбасу, зокрема на території, підконтрольні сепаратистам, оформлені згідно з нормами міжнародного права. Водночас так звані «гуманітарні вантажі» з Росії українська сторона не має змоги перевірити на відповідність законним процедурам.

XS
SM
MD
LG