Доступність посилання

ТОП новини

Сенцов та Кольченко етаповані з Ростова


Олег Сенцов (ліворуч) та Олександр Кольченко
Олег Сенцов (ліворуч) та Олександр Кольченко

Український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були етаповані з ростовського СІЗО в четвер, 4 лютого. Про це повідомляє російська редакція Радіо Свобода.

За цією інформацією, Сенцов зараз перебуває в Самарі і очікує на відправлення в Іркутську область, де відбуватиме покарання. Кольченко – у Воронежі перед етапом в Челябінську область.

Адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна повідомила, що очікує від російської служби відбування покарань по Ростовській області підтвердження етапування українців, а також інформації, в яку саме колонію вони направлені.

Олег Сенцов і Олександр Кольченко були засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом на 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. Їм були пред’явлені звинувачення в підготовці підриву пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів «Російської громади Криму» і «Єдиної Росії». Обидва українці визнані правозахисним рухом «Меморіал» політв’язнями.

Ще один фігурант справи Сенцова Геннадій Афанасьєв, засуджений на сім років позбавлення волі і відправлений до колонії Сиктивкара, намагається в судовому порядку оскаржити відправку далеко від дому. 12 лютого скаргу Афанасьєва розгляне Сиктивкарський міський суд.

XS
SM
MD
LG