Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії поліція затримала підозрюваних у зв’язках із ісламістами


Поліція в Іспанії повідомила, що викрила операцію контрабанди зброї іноземним бойовикам під виглядом гуманітарної допомоги і арештувала сім осіб, підозрюваних у зв’язках із ісламістськими мережею «Аль-Каїда» й угрупованням «Ісламська держава».

Як повідомив міністр внутрішніх справ Іспанії Хорхе Фернандес Діас, підозрюваних затримали в перебігу операції, що відбулася у провінціях Валенсія й Аліканте на сході країни, а також в іспанській території Сеута на півночі Африки. За його словами, вони були членами групи, що пересилала зброю, матеріали для виготовлення бомб чи електронне обладнання до Сирії й Іраку у відправленнях, що позначалися як гуманітарна допомога.

Поліція додала, що з затриманих п’ятеро мають громадянство Іспанії, але походять із Сирії, Йорданії й Марокко, а ще двоє є громадянами Сирії й Марокко.

Серед іншого, ватажок групи перебував у постійному контакті з бойовиком угруповання «Ісламська держава», який весь час просив його також рекрутувати жінок, що ставали б дружинами екстремістів угруповання в Сирії.

За повідомленням поліції, діяльність цієї групи розслідували з 2014 року.

XS
SM
MD
LG