Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розслідують розпродаж колекції компанії «Масандри» її екс-директором – прокуратура


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Прокуратура Криму, яка працює на території материкової України, повідомляє про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння майном Національного виробничо-аграрного об’єднання «Масандра». Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У 2008 році генеральний директор Національного виробничо-аграрного об’єднання «Масандра», діючи всупереч положенню про енотеку в Національному виробничо-аграрному об’єднанні «Масандра», без рішення профільного міністерства України реалізував закритому акціонерному товариству «Торговий дім «Масандра» (співвласником якого був його син) пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року з колекційного фонду енотеки», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що за особистим розпорядженням генерального директора з колекційного фонду енотеки було реалізовано 23 пляшки унікального вина кінця XIX – початку ХХ століття, які були продані за істотно заниженими цінами.

«Таким чином, як випливає з матеріалів, опублікованих в засобах масової інформації, незаконними діями колишнього генерального директора Національного виробничо аграрного об’єднання «Масандра» завдано збитків державі Україна у особливо великому розмірі», – наголошується в повідомленні.

За даним фактом головним управлінням Національної поліції в Криму та Севастополі 1 лютого 2016 року розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Матеріали кримінального провадження спрямовані в Генеральну прокуратуру України для визначення підслідності.

З 1987 і до лютого 2015 року генеральним директором виробничого об’єднання «Масандра» був Микола Бойко. У лютому минулого року щодо нього Слідчий комітет Росії в Криму порушив кримінальну справу за «зловживання повноваженнями». Тоді ж гендиректором «Масандри» в Криму призначили Яніну Павленко.

Наприкінці грудня 2015 року Кабінет міністрів України призначив екс-директора державного винзаводу «Лівадія» Генріха Мікаеляна виконувачем обов’язки генерального директора держконцерну НВАО «Масандра».
Росія анексувала Крим на початку 2014 року.

XS
SM
MD
LG