Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд узяв до розгляду скарги російського активіста, що вивісив прапор Німеччини


Фото з суду над активістами: Олег Саввін, Михайло Фельдман, Дмитро Фонарьов (л > п)
Фото з суду над активістами: Олег Саввін, Михайло Фельдман, Дмитро Фонарьов (л > п)

Європейський суд із прав людини взяв до розгляду скарги російського активіста Михайла Фельдмана, засудженого за вивішений у місті Калінінграді прапор Німеччини, повідомила його адвокат Ірина Хрунова.

Як інформує російське агентство РАПСІ, адвокат заявила, що отримала про це листа зі Страсбурга. В ньому також мовиться, що скарги на арешт і на несправедливий суд об’єднані в одне провадження.

Фельдман звернувся до Європейського суду з прав людини минулого місяця, в січні. Його захист наполягає, що демонстрація прапора держави, з якою Росія має дипломатичні відносини, не є «образою патріотичних почуттів росіян». Сам Фельдман вважає, що його переслідують за критику зовнішньої політики Росії стосовно України.

Михайло Фельдман разом зі ще двома активістами, Олегом Саввіним і Дмитром Фонарьовим, вивісили прапор Німеччини над гаражем управління Федеральної служби безпеки Росії в Калінінграді в березні 2014 року, висловивши таким чином своє ставлення до втручання Росії в події в Україні і окупації та заяви про анексію Криму. Слідство спершу звинувачувало їх іще й у «ненависті до ветеранів», але потім суд вилучив цей пункт із вироку. В червні 2015 року всіх трьох засудили до одного року і двох місяців позбавлення волі, які вони вже відбули у слідчому ізоляторі, і звільнили в залі суду.

Місто Калініград, раніше Кенігсберг, із навколишньою Калінінградською областю, відомою як Східна Пруссія, теж стали предметом анексії з боку Радянського Союзу, попередника сучасної Росії, після закінчення Другої світової війни; доти це була територія Німеччини.

XS
SM
MD
LG