Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко попросив НАБУ про очну ставку з Абромавичусом


Ігор Кононенко, архівне фото
Ігор Кононенко, архівне фото

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко повідомив, що звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням влаштувати одночасний допит його й міністра економічного розвитку й торгівлі Айвараса Абромавичуса, який звинувачував його в тискові.

Як написав Кононенко у фейсбуці, також він просив слідство про очну ставку й із «іншими особами, причетними до його звинувачень».

Він також готовий дати дозвіл щодо доступу до своїх можливих спілкувань та СМС-листування з міністром.

«Переконаний, що слідство має з’ясувати правду, і тут важлива максимальна відкритість та оперативність», – написав Кононенко.

«Як ви вже знаєте, я закликав пана Абромавичуса разом зі мною пройти відкрите тестування на поліграфі. На жаль, поки відповіді від нього немає. Хоча тестування на поліграфі не є розповсюдженою практикою, проте у цій справі, зважаючи на її значний резонанс, такий крок був би дуже доречним», – додав він.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши головною причиною конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами міністра, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства і запропонував Абромавичусу пройти перевірку на поліграфі. Він також заявив, що на час розслідування складає обов’язки заступника голови фракції.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса і вже допитало міністра. Він повідомив, що відбудеться ще кілька таких зустрічей, на яких він подасть матеріали на підтримку його звинувачень.

XS
SM
MD
LG