Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка США: Росія продовжуватиме тиск на Україну


Директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер
Директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер

Директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявляє, що у 2016 році Росія продовжуватиме «агресивну зовнішню політику», включаючи перешкоджання устремлінь Заходу щодо України.

9 лютого Клеппер заявив, що попри скорочення насильства між українськими військовими та сепаратистами на Донбасі, яких підтримує Росія, Кремль продовжуватиме «довготерміновий вплив на Київ» і зриватиме «спроби України інтегруватися у західні інституції».

«Події в Україні спонукають Москву до посилення її присутності у регіоні для запобігання зміни режимів у колишніх радянських республіках і для пришвидшення переходу до багатополярного світу, у якому Росія є безперечним гегемоном у Євразії», – наголосив Клеппер.

За словами Джеймса Клеппера, у 2016 році Росія посилить тиск на своїх сусідів, щоб змусити їх приєднатися до Євразійського економічного союзу під проводом Москви, до якого наразі входять Вірменія, Білорусь, Казахстан та Киргизстан.

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим. Після цього США та Євросоюз запровадили низку санкцій проти Москви. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, де за час бойових дій, які тривають від квітня 2014 року, загинули понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG