Доступність посилання

ТОП новини

Посол України у Чехії вимагає виправити футбольну карту з «російським Кримом»


Посол України у Чехії Борис Зайчук
Посол України у Чехії Борис Зайчук

Посол України у Чехії Борис Зайчук вимагає у чеського видавництва «Ottovo nakladatelství» привести карту України у виданні «Футбольний атлас світу» у відповідність нормам міжнародного права.

«У згаданому атласі Крим позначений тим же кольором, що і територія Росії. Окрім того, на загальній карті світу у цьому виданні кордони України не включають територію Криму. Тому видання карти України без території Криму суперечить міжнародному праву та цілком ігнорує консолідовану позицію країн Європейського союзу щодо невизнання окупації Російською Федерацією Криму», – мовиться у повідомленні на сайті посольства України у Чехії, опублікованому 9 лютого.

У листопаді 2015 року у Чехії видали «Футбольний атлас світу», де анексований Крим позначений як територія Росії. У видавництві «Ottovo Nakladatelstvi» вибачилися, заявивши, що це було неумисно, а сталося через помилку картографа.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають це і вважають півострів і надалі територією України.

XS
SM
MD
LG