Доступність посилання

ТОП новини

На суді у справі Савченко триває допит російського слідчого


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат громадянки України Надії Савченко, яку судять в Росії, заявляє, що слідчий Дмитро Маньшин фальсифікував справу проти неї. Про це Марк Фейгін заявив у суді Донецька Ростовської області Росії, де 10 лютого продовжився допит російського слідчого Маньшина. У суді заборонено фотографувати.

«Це не просто упередженість слідчого, а фабрикування справи. Слідчий, на нашу думку, прикривав участь у викраденні Савченко», – цитує слова Фейгіна кореспондент Радіо Свобода.

Допит Маньшина почався 8 лютого у закритому режимі. Захист тоді заявив, що суд діє в інтересах обвинувачення і намагається захистити свідка, який ухиляється від відповідей.

Захист і сама Надія Савченко раніше звинуватили Маньшина у фальсифікації її справи.

У середині грудня російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року. Наразі воно триває вже понад 40 днів.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG