Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: беркутівцям, підозрюваним у розстрілі майданівців, інкримінують теракт


Генеральна прокуратура України повідомляє про направлення до суду обвинувальних актів стосовно трьох співробітників спецпідрозділу «Беркут», яким інкримінують вбивство 48 активістів Євромайдану і завдання вогнепальних поранень 85 учасникам акцій протесту.

Як повідомив керівник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, встановлено, що правоохоронці у лютому 2014 року застосовували проти громадян зброю з порушенням нормативних актів МВС і законів України, що регламентують ці дії.

За словами Горбатюка, людей розстрілювали виключно з метою залякати суспільство. «І тому цим особам інкримінується вчинення терористичного акту. Крім того, їм інкримінується перевищення службових обов’язків, навмисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину», – додав Горбатюк.

Обвинувальні акти стосовно трьох екс-співробітників «Беркута» направили до суду - Горбатюк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Він висловив сподівання, що кримінальне провадження проти вказаних осіб буде об’єднане в одне провадження зі справою інших екс-бійців «Беркута» Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, яке вже розглядається у Святошинському райсуді Києва.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною Сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG