Доступність посилання

ТОП новини

Мінагрополітики просить НАБУ та МВС перевірити можливі зловживання на «Артемсолі»


Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко
Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко

Міністерство аграрної політики звернулось до Національного антикорупційного бюро України та Міністерства внутрішніх справ з проханням перевірити інформацію щодо наявності зловживань на держпідприємстві «Артемсіль», оприлюднених у розслідуванні програми «Схеми». Відповідні листи, підписані міністром Олексієм Павленком, оприлюднені на сайті Мінагрополітики.

«Мінагрополітики максимально сприятиме встановленню подібних фактів порушень посадовими особами ДП «Артемсіль» та надаватиме всебічну підтримку НАБУ та правоохоронним органам у цьому процесі», – зазначив Павленко.

Мінагрополітики просить перевірити інформацію щодо можливих правопорушень при реалізації технічної солі на «Артемсолі». Зокрема, наявності на держпідприємстві незаконного заниження цін фірмам-посередникам на території України, зменшення відпускної ціни при реалізації технічної солі для Росії, надання привілеїв при реалізації технічної солі одній фірмі.

У свою чергу Мінагрополітики одразу витребувало пояснення від держпідприємства «Артемсіль» щодо поширеної у ЗМІ інформації та просить правоохоронні органи долучити їїдо перевірок.

Програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та «UA:Першого», оприлюднила розслідування про зловживання на «Артемсолі» та численних посередників, через яких у 2015 році було реалізовано понад 80% солі. При цьому завод робив дилерам додаткову знижку – 5%.

Паралельно з журналістами «Схем» ситуацією на «Артемсолі» зацікавилося Національне антикорупційне бюро, яке порушило кримінальне провадження та перевіряє роботу держпідприємства. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG