Доступність посилання

ТОП новини

Шацький: ні один з міліціонерів, які розганяли запорізький Майдан, досі не покараний


Шацький: причетні до розгону запорізького Майдану силовики досі не покарані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Шацький: причетні до розгону запорізького Майдану силовики досі не покарані

Міліціонери, які причетні до розгону учасників запорізького Майдану, досі не покарані. Про це під час брифінгу в Києві заявив прокурор Запорізької області Олександр Шацький.

«Неможливо ідентифікувати особи ані працівників міліції, ані «тітушок», які наносили тілесні ушкодження. В Запоріжжі пішли шляхом виявлення тих осіб, які організували жорстокий розгін. За півроку були встановлені 502 працівники міліції, які приймали участь у подіях 26 січня (день розгону запорізького майдану), десь 400 так званих «тітушок», – каже Шацький.

Шацький зазначає, що до кримінальної відповідальності з них ніхто не притягнений, адже «наше законодавство так діє, що ми повинні доводити, що ця особа била цю людину».

Водночас він заявив, що прокуратурою скеровані до суду обвинувальні акти щодо колишнього голови Запорізької облради Віктора Межейка та екс-голови Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка, також до суду спрямовано обвинувальний акт щодо колишнього начальника головного управління МВС України в області генерал-майора міліції Володимира Серби.

Зокрема, Кіровський районний суд Кіровограда ухвалив рішення щодо Межейка – 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування на три роки.

Шацький також додав, що провадження щодо Пеклушенка було закрито через його самогубство.

Пеклушенко був одним із фігурантів справи про незаконний розгін запорізького Євромайдану.

Внаслідок разгону запорізького Євромайдану 26 січня 2014 року силовики затримали близько 50 його учасників, понад сотня людей зазнали травм.

XS
SM
MD
LG