Доступність посилання

ТОП новини

«Тролів» у Міністерстві інформації немає – заступник міністра Попова


Тетяна Попова
Тетяна Попова

У Міністерстві інформаційної політики України немає «тролів», які б відстежували критичні матеріали про владу й займалися дискредитацією ЗМІ, котрі їх публікують, запевнила Радіо Свобода заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

«Ні. У нас такого немає. До того ж «фабрики тролів» – це сотні людей. У нас у міністерстві працює лише 29 співробітників, ураховуючи двох заступників, юриста і піарників», – сказала Тетяна Попова в ефірі програми «Ми разом».

На думку Попової, поширенням провокативної інформації щодо критиків влади у соціальних мережах через псевдоакаунти можуть займатися політичні партії, або ж проросійські «тролі».

«Скоріше за все, це замовляють партії, можливо, які винаймають агенції, які це роблять. Також «тролі» можуть бути російськими або належати до проросійських сил чи окремих фінансових груп», – припустила Тетяна Попова.

Заступник голови Міністерства інформаційної політики наголосила, що «найкраща пропаганда – це правда», і розповіла, як переконує у цьому представників «старої школи», зокрема, і в Генеральному штабі ЗСУ.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, чи чинить хтось тиск на Міністерство інформаційної політики, Тетяна Попова запевнила, що до співробітників міністерства жодного разу не пробували застосувати вплив.

«У нас дуже маленький бюджет – 3,6 мільйона гривень на рік, і немає підприємств, які були б цікаві політичним партіям та олігархічним кланам. На мене ніколи ніхто не впливав. Але я знаю зі слів інших заступників міністрів, які, так як і я, прийшли з міжнародного бізнесу або приїхали з-за кордону, які кажуть: так, на них пробували чинити тиск», – сказала Попова.

Наприкінці січня посол США Джеффрі Пайєтт застеріг владу України від створення «фабрики тролів» на зразок російських пропагандистських ресурсів.

«Найбільша помилка українського уряду, українського народу – створювати «фабрику тролів» на зразок тієї, що розташована в Санкт-Петербурзі, для штампування контрпропаганди в соцмережах. Величезна помилка – створювати «міністерство правди», яке намагається генерувати альтернативні історії. Це не спосіб виграти інформаційну війну», – сказав посол.

Джеффрі Пайєтт зазначив, що для України важливо боротися з корупцією і розвивати професійні й вільні від олігархічного контролю медіа, які б надавали об’єктивну інформацію, а також захищати свободу слова і плюралізм думок.

XS
SM
MD
LG