Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 17 разів обстріляли українських військових на Донбасі


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО повідомляють, що сьогодні підтримувані Росією сепаратисти 17 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр штабу, бойовики використовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети.

За даними штабу, на околицях Донецька сепаратисти обстріляли укріплення українських військових в Авдіївці, Пісках, Опитному і на шахті Бутівка.

«Неподалік Мар’їнки працював ворожий снайпер. В районі тимчасово окупованої Горлівки з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по наших опорних пунктах в Новгородському, Троїцькому та Верхньоторецькому», – йдеться у повідомленні.

З мінометів калібру 82 міліметри проросійські бойовики обстріляли українські укріплення біля Красногорівки, а з гранатометів та стрілецької зброї – в Широкині, додають у штабі.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомляють, що українські військові з важких озброєнь обстріляли село Свободне Тельманівського району. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG